Electriciteit

Electriciteit

Electriciteit

Joma BVBA biedt u een totaaloplossing voor uw grote of kleine elektriciteitswerken. Wij lossen al uw elektriciteitsproblemen op, zowel bij nieuwbouw als bij verbouwingen en renovaties. Samen met u overlopen wij alle stappen van de elektrische werken. Voor onderhoud en herstellingen kan u tevens terecht bij Joma BVBA.

Led-verlichting is een aantrekkelijke optie voor in huis

Tussen de vijftien en twintig procent van de elektriciteit in onze huizen gaat op aan licht. Als we bedenken hoeveel de verlichting ons elk jaar kost, is het verbazingwekkend waarom mensen niet direct kiezen voor zuiniger alternatieven. Het kan natuurlijk zijn dat ze denken dat zuinige verlichting niet de voordelen heeft van traditionele peertjes. Nu de oude, inefficiënte lampen langzaam het toneel verlaten, staan ledlampen met een hoge helderheid terecht steeds meer in de schijnwerpers.

Net als de meeste goed ontworpen elektrische producten werken leds zonder storing als mensen ze gedurende langere perioden aan laten of ze regelmatig in- en uitschakelen. Producenten maken hun ledproducten betrouwbaar door effectieve controlesystemen voor warmtebeheer toe te passen, zodat een ledlamp niet oververhit raakt.

Een ledlamp van een gerenommeerd merk biedt meer dan 35.000 branduren. Dit is ten minste twee keer zo lang als een standaard compacte fluorescentielamp (CFL), ook wel spaarlamp genoemd. Sterker nog, vaak branden ze drie of zelfs vier keer zo lang. Voor een ledlamp die alleen ’s avonds een paar uur brandt, betekent dit dat u een ledlamp kunt indraaien als een kind wordt geboren en pas hoeft te vervangen als het kind het huis uit is en een eigen gezin heeft.

Wees er zeker van dat de ledverlichting die u koopt, van hoge kwaliteit is. Deze lampen beschikken over een meer solide constructie, waardoor de hitte beter wordt afgevoerd. Hierdoor gaan ze langer mee. In deze lampen zijn de ledchips precies op elkaar afgestemd, zodat ze consistente kleuren genereren en waardoor er geen verschil in lichtkleur ontstaat. Hierdoor profiteren gebruikers in hun huis van de voordelen van bijzonder spotlicht, een lichtaccent of licht voor algemene doeleinden, en daarbij ook nog eens van een laag stroomverbruik en lange levensduur.

Het dimbereik van een ledlamp is bovendien beter dan dat van een CFL, waardoor dit licht nog beter op de ruimte af te stemmen is. Daarnaast werken deze moderne lampen prima met oudere dimmers. Leds gaan overigens meteen, zonder vertraging branden.